За клубот

Тим КК УГД

Краток историјат на Кошаркарскиот клуб

КК „УГД “ (младинци) се натпреварува во Младинската лига на Македонија за играчи до 18 години, генерација на играчи родени во 1997/1998 г. и помали. Оваа година Младинската лига е поделена по региони и екипата на КК „УГД “ е во групата со екипите на КК „Баскет Дино“ - Кочани, КК „Радовиш“ - Радовиш, КК „Бест“ – Гевгелија и КК „Баскет академија“ - Струмица. Тренер на екипата е Методи Самарџиски.

Лого на Универзитетскиот кошаркарски клуб „Гоце Делчев” - Штип

Универзитет „Гоце Делчев” - Штип