За клубот

Тим КК УГД

Во 1967 год. професорот Методи Шишков ги започна првите чекори во кошарката, така што собра дваесетина ученици од Гимназијата „Славчо Стојменски“ во Штип и ги започна тренинзите во дворот на гимназијата. Идната година во Скопје се одиграа квалификациите за влегување во Првата кошаркарска лига во Македонија. Квалификациите успешно ги поминавме и во Штип повторно заживеа кошарката...

Повеќе...


youtube UGD sport

Сите спортски натпревари што ги играат клубовите на Универзитетот „Гоце Делчев“ од неодамна можат да се гледаат на официјалниот Јутуб канал на УГД посветен специјално на спортот. Каналот може да се најде на линкот www.youtube.com/ugdsport. Со оглед на зголемениот интерес за спортските клубови на УГД, особено за Универзитетскиот кошаркарски клуб кој од оваа година е во прва лига, и ограничениот капацитет на спортската сала, Центарот за односи со јавноста на УГД одлучи натпреварите да се прикачат на Интернет за да може да ги види пошироката публика.


КК „Универзитет Гоце Делчев“ со КК „МЗТ“

 

 

 

Лого на Универзитетскиот кошаркарски клуб „Гоце Делчев” - Штип

Универзитет „Гоце Делчев” - Штип


Последни вести

Кошаркарите на УГД ја завршија сезоната со победа и опстанаа во првата лига

 

„МЗТ“ до четврта победа над „УГД“